Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο τίτλος της Παράταξής μας «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση», αποφασίσθηκε πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε η Ιδρυτική μας διακήρυξη.

Η Παράταξη μας ξεκίνησε να δημιουργείται το 2012 όταν τέσσερις φίλοι κι ενεργοί πολίτες, μεταξύ των οποίων ο τότε Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Στράτος Σαραούδας, αποφασίσαμε να δράσουμε, καταθέτοντας μια διαφορετική άποψη για την πόλη μας, τη Μεταμόρφωση.

Το εγχείρημα φάνταζε τεράστιο, αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι δεν ήταν ακατόρθωτο.

Μας έπειθε το γεγονός ότι πολύ γρήγορα οι τέσσερις φίλοι γίναμε δώδεκα, όλοι με κοινό όραμα και στόχους. Συμφωνούσαμε, ότι η πόλη μπορεί και πρέπει ν’αλλάξει και δηλώσαμε πρόθυμοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια γι’αυτό.

Με διαφορετική πολιτική αφετηρία και ιδεολογία ο καθένας, γρήγορα διαπιστώσαμε ότι αυτά που μας ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από τις διαφωνίες μας.

Στη συνέχεια οι προσπάθειές μας, αγκαλιάστηκαν από ακόμη περισσότερους φίλους.

Το 2013, όλοι μαζί, δημιουργήσαμε την «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση».

Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της Παράταξής μας είναι 45 ετών. ,/br>

Επιστήμονες κι Επαγγελματίες οι περισσότεροι, δουλέψαμε παραθέτοντας ένα ρεαλιστικό και απολύτως εφαρμόσιμο πλάνο για τη Μεταμόρφωση.

Το πλάνο αυτό, δηλαδή το Πρόγραμμά μας, δημιουργήθηκε – για 1η φορά – με τη βοήθεια επιστημονικών μεθόδων ώστε να εξασφαλιστεί αφενός 100% η εφαρμοσιμότητά του κι αφετέρου να εξασφαλιστεί ότι ο πολιτικός μας λόγος θα έχει συνέχεια λόγου και πράξεων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, η πρωτοεμφανιζόμενη Παράταξη η «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 2055 συνδημότες μας.

Από τότε η Ομάδα μεγάλωσε.

Πλαισιώθηκε από ακόμη περισσότερους φίλους. Οχι μόνο διατηρώντας αλλά  προάγοντας το επίπεδο της «Ελπίδας» είμαστε έτοιμοι το 2019, ν’αλλάξουμε την πόλη μας !