ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν σε μια ρευστή πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.

Ειδικότερα για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το περιβάλλον εξακολουθεί να είναι ρευστό, λόγω των νέων προοπτικών και των μεταρρυθμίσεων, που απορρέουν από το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»* (απλή αναλογική).

Η σύνθεση ιδεών μέσω συνεργασιών, επιβάλλει όραμα και συγκεκριμένη στοχοθεσία προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρόντος, ώστε να χαραχθεί προοπτική για το μέλλον.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει και πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και της κοινωνίας.

Με την ίδρυση του συνδυασμού μας ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ το 2012 τολμήσαμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δημιουργήσαμε μια πραγματικά υπερκομματική δημοτική κίνηση, γεγονός που αποδείχθηκε από τη συμμετοχή πολιτών με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές διαδρομές.

Πολιτών που πίστεψαν στις δυνάμεις τους, στην αξία της συμμετοχής τους στα κοινά της πόλης και αποφάσισαν να συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση του μέλλοντός της.

Η «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» δεν γεννήθηκε σε κομματικά γραφεία, δεν στηρίχτηκε σε κομματικά χρίσματα, ούτε ήταν προϊόν «κληρονομικής διαδοχής».

Γεννήθηκε από τους Δημότες της Μεταμόρφωσης και βασίστηκε στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Είναι δημιούργημα και ανήκει στους Δημότες που κατοικούν, εργάζονται, ΖΟΥΝ την πόλη!

Μετά από μια διαρκή και ουσιαστική παρουσία έξι (6) ετών στα δημοτικά δρώμενα της πόλης με προτάσεις, ιδέες και λύσεις, η ΕΛΠΙΔΑ είναι και πάλι εδώ.

Μια φρέσκια Ομάδα, σοφότερη, εμπειρότερη και σαφώς δυνατότερη, που μπορεί να καταφέρει να αλλάξει την πόλη μας.

Αυτός είναι κι ο στόχος της ΕΛΠΙΔΑΣ για τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Θέλουμε ν’ αλλάξουμε ριζικά το δήμο μας και να αποδείξουμε, ότι οι πολίτες της Μεταμόρφωσης έχουν τη θέληση, τη δύναμη και τη γνώση να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής της πορείας.

Ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, καινοτόμες ιδέες, υπευθυνότητα και ρεαλιστική προσέγγιση των ζητημάτων.

Μια Δημοτική Αρχή που θα καθορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης και θα στέκεται στο πλευρό όλων των δημοτών.

Μια Δημοτική Αρχή που θα διακατέχεται από αντίληψη στραμμένη σε νέους ορίζοντες, προκειμένου να αντιστραφεί το υπάρχον καθεστώς απάθειας, αδράνειας, αδιαφορίας και στασιμότητας.

Μια δημοτική Αρχή που θα επιδιώξει το ενδιαφέρον και πάνω απ’όλα τη συμμετοχή όλων, για να βρούμε λύσεις μαζί για όλα όσα μας απασχολούν, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες λύσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε την πόλη μας μπροστά.

Αυτή τη φορά τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η ομάδα μας, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε δίπλα μας ΟΛΟΥΣ τους δημότες της αγαπημένης μας πόλης.

Είμαστε μαζί, δίπλα –δίπλα, έτοιμοι κι αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα.

Να αλλάξουμε την πόλη. :

Να εφαρμόσουμε με ρεαλισμό τις βέλτιστες λύσεις σ΄ ότι αφορά: την καθημερινότητα, το περιβάλλον και την οικολογία, τις Υπηρεσίες παιδείας και πολιτισμού, τις Υπηρεσίες αθλητισμού και νεολαίας, την κοινωνική μέριμνα και τον εθελοντισμό, τη δημοκρατική συμμετοχή και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, τη σωστή διαχείριση των δημοτικών πόρων, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης μας, τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και την καινοτομία και πρωτοπορία σε κάθε τομέα.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω κρίνω σκόπιμο να σας παρουσιάσω τους βασικούς άξονες του Προγράμματος της «Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση».

Το Πρόγραμμά μας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών, προτάσεων και ιδεών, ένα πρόγραμμα που αναλυτικά καταγράφει, αξιοποιεί και προτείνει λύσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες απαραίτητες για να δούμε επιτέλους προκοπή σαν δήμος και σαν τόπος.

Είναι το πρόγραμμα που με δεσμεύει προσωπικά, αλλά και το κάθε μέλος του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ για τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ».

Άλλωστε, έξι (6) χρόνια έχουμε αποδείξει ότι η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι η μοναδική Δύναμη, που μπορεί να κινηθεί έξω από τα στενά όρια της Αυτοδιοίκησης.

Είναι η Δύναμη που μπορεί να μιλήσει για επενδύσεις, για δημιουργία και ανανέωση.

Είναι η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ! :

Στράτος Σαραούδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης

Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη