foto_stratouΑγαπητοί Συνδημότες & Συνδημότισσες

Το πρόγραμμα της “Ελπίδας” είναι η ολοκληρωμένη πρόταση μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στην αξία της συμμετοχής τους στα κοινά της πόλης, ώστε να συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση του μέλλοντός της.

Μιας ομάδας που εμπνεύστηκε και εν συνεχεία έδωσε σάρκα και οστά στην “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση”, στην παράταξη – ιδέα, που έχει σκοπό να αγκαλιάσει και να κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, χωρία κομματικούς περιορισμούς.

Εμείς, οι άνθρωποι της Ελπίδας, κουρασμένοι και οι ίδιοι από την επανάληψη διαρκώς των ίδιων αυτοδιοικητικών μοντέλων – μοτίβων, με τα ίδια πάντα πρόσωπα να εναλλάσσονται στους διάφορους ρόλους, χωρίς ουσιαστικά να κομίζουν κάτι πραγματικά καινούριο ή μη δοκιμασμένο, αποφασίσαμε να αποτολμήσουμε κάτι διαφορετικό.

Μια ανατροπή.

Tολμήσαμε ν’ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της πόλης μας.

Καταφέραμε να πείσουμε ανθρώπους με συνεχή αλλά διακριτική-αθόρυβη παρουσία στην πόλη, να συμπορευθούν μαζί μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο με μοναδικό στόχο να οδηγήσουμε τη Μεταμόρφωση μπροστά.

Την επομένη των εκλογών εφαρμόζουμε τις παρακάτω προτεραιότητες :

  • Ενισχύουμε τις δημοτικές κοινωνικές δομές για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας
  • Μέσω της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) σχεδιάζουμε την πόλη του αύριο, χωροθετόντας τις δραστηριότητες, θεσμοθετόντας τους χώρους (ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ), εφαρμόζοντας το ρυμοτομικό σχεδιασμό, επιδιώκοντας:

– νέο Δημοτικό Νεκροταφείο, αναβαθμίζοντας παράλληλα το υπάρχον – νέο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου – δημιουργία στεγασμένης Λαϊκής Αγοράς – διάνοιξη οδών – αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων – δέσμευση ελεύθερων χώρων και απόδοση τους στο κοινό

  • Οργανώνουμε γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αξιοποιώντας υφιστάμενες μελέτες και ωριμάζοντας έργα, ενταγμένα στο σχεδιασμό μας, απορροφώντας ουσιαστικά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
  • Μειώνουμε το κόστος στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου επιδιώκοντας τη συστέγασή τους σε ιδιόκτητο κτίριο με σύγχρονες υποδομές.
  • Επανασχεδιάζουμε τις δομές υγείας του Δήμου (Δημοτικά Ιατρεία – Λειτουργία Δημοτικού Ασθενοφόρου με πιστοποίησή του για νόμιμη χρήση)
  • Εφαρμόζουμε μοντέλο πλήρους ανάπτυξης της Δημοτικής Συγκοινωνίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ
  • Προτάσσουμε την ενημέρωση του δημότη δίνοντάς του δυνατότητες ελέγχου στη διοίκησή μας και στην πρόοδο των επιμέρους ζητημάτων
  • Επιδιώκουμε την ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών και αθλητικών υποδομών ( Ανέγερση σχολικών κτιρίων, Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων)
  • Δίνουμε προτεραιότητα στο Περιβάλλον ( ενεργοποιώντας καινοτόμα προγράμματα ανακύκλωσης ) και τον Πολιτισμό (Ιδρύοντας πολιτιστικό οργανισμό).
  • Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του Δημότη, δίνοντας εξαιρετική βαρύτητα σε ευπαθείς ομάδες (Παιδιά, Ηλικιωμένους, ΑμΕΑ)

Θεωρούμε πως η πρότασή μας, η οποία είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και επιστημονικής ενασχόλησης με τα αυτοδιοικητικά, έχοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντός της την πόλη της καρδιάς μας, την Μεταμόρφωση, και τον άνθρωπο-πολίτη, κάτοικο αυτής, μπορεί να συνδυάσει το όραμα και τις ιδέες με τον απαραίτητο ρεαλισμό που θα θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση ενός ταυτόχρονα τολμηρού αλλά και εφικτού σχεδίου, που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα που αντικρίζουμε και μας πληγώνει καθημερινά.

Καταθέτουμε το πρόγραμμά μας , συγκεκριμένο και ευανάγνωστο , ελπίζοντας ν’αγγίξει και εσάς και να σας καταστήσει συμμέτοχους στην Ελπίδα, στον κοινό μας αγώνα, ο οποίος αποκτώντας χαρακτηριστικά ενός κινήματος να επεκταθεί σε όλη τη Μεταμόρφωση.

Στράτος Σαραούδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης
“Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση”
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη

Πάνω

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ακολουθεί μια συνοπτική περιγραφή του προγράμματός μας, περιγράφοντας επιγραμματικά το σκεπτικό μας και σας συστήνουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπόνησή του.

planning-businessplansΤο Πρόγραμμα μας για το Δήμο μας είναι μια συλλογική προσπάθεια με ορίζοντα πενταετίας.

Για τον αρχικό σχεδιασμό λάβαμε, υπόψιν την οικονομική συγκυρία, την περιφερειακή κατάσταση και τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στους Ο.Τ.Α.

Είχαμε ώς γνώμονα επίτευξη στόχων όπως η εξυγίανση του Δήμου, η ανάπτυξή του, η πλήρης διαχείριση πόρων και περιουσιακών στοιχείων καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος μας.

Επειτα , στον βασικό κορμό, που είχε σχεδιάσει η ομάδα μας  προστέθηκαν ιδέες, παρατηρήσεις και προτάσεις από Συλλόγους, φορείς και απλούς ανθρώπους με τους οποίους η “Ελπίδα” ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών.

Επιπρόσθετα, ενσωματώσαμε στον συγκεκριμένο σχεδιασμό το όραμά μας για την πόλη.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με κοινωνική ευαισθησία, με σεβασμό στο περιβάλλον, με πρώτυπη οργάνωση και λειτουργία ο οποίος Δήμος θα είναι αρωγός στον Πολίτη και θα πρωτοστατεί στην χρήση των νέων τεχνολογίων για όφελος του πολίτη.

Με δεδομένο ότι κοινός σκοπός όλων μας (αιρετών και εργαζομένων) είναι να εργαστούμε άοκνα για την επίτευξη των στόχων, θεωρήσαμε ότι η χρήση του εργαλείου Στρατηγικού Σχεδιασμού (Strategic Planning) ήταν η καταλληλότερη μέθοδος σχεδίασης του Προγράμματός μας, μιας και αποτελεί τη μοναδική επιστημονική μέθοδο  η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’ένα ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον χρήσης του πλάνου.

android_studioΟ στρατηγικός σχεδιασμός είναι μια αυτοματοποιημένη οργανωτική δραστηριότητα διαχείρισης, η χρήση της οποίας μας επιτρέπει την ευθυγράμμιση στόχων, δράσεων και πόρων με την αποστολή την οποία θέλουμε να φέρουμε σε πέρας σε συνδυασμό με το όραμα που έχουμε για το οργανισμό που Διοικούμε.

Παράλληλα εξασφαλίζει κάτι που σήμερα λείπει από τη Διοίκηση μεγάλων Οργανισμών, ότι δηλαδή,  οι εργαζόμενοι και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα εργαστούν προς την κατεύθυνση των κοινών στόχων.

Είναι μια πειθαρχημένη διαδικασία που παράγει θεμελιώδεις αποφάσεις και δράσεις οι οποίες διαμορφώνουν και καθοδηγούν το τι είναι ένας οργανισμός, τι αυτός εξυπηρετεί, τι κάνει, γιατί το κάνει, με εστίαση στο μέλλον.

Δεν πρόκειται για ένα στατικό σχέδιο, αλλά για ένα σύστημα στρατηγικής πληροφόρησης, που του δίνει τη δυνατότητα να εξελλίσεται και ν’αναπτύσεται όταν οι συνθήκες αλλάζουν.

Με τη μέθοδο του Strategic Planning δεν γνωρίζουμε μόνο τις απαιτούμενες ενέργειες αλλά το ίδιο το εργαλείο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε εκ’των προτέρων και εάν αυτές θα είναι επιτυχής.

strategyΗ εφαρμογή του Στρατηγικού Πλάνου χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους :

1η Φάση : Τίθονται οι βασικοί άξονες, Καθορίζονται τα μέτρα ώστε να επιτευχθούν οι Στρατηγικοί Στόχοι.
2η Φάση : Τίθονται οι ΔΕΙΚΤΕΣ, Οριστικοποιούνται οι πόροι, καθορίζονται οι  προτεραιότητες και τελικά ανακοινώνονται οι ΔΡΑΣΕΙΣ.

Αμεσα μετά την εκλογή μας, θα έχουμε έτοιμο το νέο οργανόγραμμα του Δήμου μας , θα  ολοκληρωθεί ενδελλεχής ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου και θα διενεργηθεί Δημόσια Διαβούλευση η οποία είναι απαραίτητη για την ανάλυση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος του Δήμου μας και θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση των ΔΡΑΣΕΩΝ.

Πάνω

ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ακολουθεί εξειδίκευση του προγράμματος της Παράταξής μας, αναλύοντας τις θέσεις μας για καθέναν από τους τομείς ενδιαφέροντος. Θα παρατηρήσετε ότι πέραν του διαχωρισμού σε τομείς, για πρώτη φορά, υπάρχει παράθεση προγραμματικών θέσεων για τομείς που δεν αφορούν άμεσα τους δημότες, αλλά αναφέρονται στην εσωτερική λειτουργία του Οργανισμού, δηλαδή των Υπηρεσιών του Δήμου Μεταμόρφωσης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΟι Αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν “νούς υγιείς εν σώματι υγιεί”. Η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί για εμάς υποχρέωση. Για τον λόγο αυτό η παράταξή μας προβλέπει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:

Στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών με την δημιουργία τρίτου πόλου αθλητισμού στην πόλης μας. Ο νέος πόλος θα στεγάσει διάφορες αθλοπαιδειές αλλά και το νέο κλειστό γυμναστήριο (ΣΣ 4.1.3).Όσον αφορά τους δύο υφιστάμενους πόλους θα επισκευάσουμε και θα συντηρήσουμε τις εγκαταστάσεις (ΣΣ 4.1.1) ενώ θα διευρύνουμε τις δυνατότητες λειτουργίας τους μέσω (ΣΣ 4.1.4) της Εγκατάστασης Σκέπαστρου στο κολυμβητήριο και τη δημιουργία νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου (ΣΣ .4.1.2)ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΝΕΟΛΑΙΑ 2

Ουσιαστικά με τη βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων ενισχύουμε και τον σωματειακό αθλητισμό μιας και αποσυμφωρούμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις (ΣΣ 4.2.2)

Για να επιτύχουμε την μαζικότερη συμμετοχή των νιάτων της πόλης μας διευκολύνουμε την πρόσβασή τους μέσω των ροών της Δημοτικής Συγκοινωνίας (ΣΣ 1.4.4) με ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους νέους ανέργους και της κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (ΣΣ 4.3.2 και ΣΣ 4.2.3).

 

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ           4.1 Βελτίωση και αύξηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων     4.1.1 Επισκευές και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
4.1.2 Νέοι αθλητικοί χώροι
4.1.3 Δημιουργία 3ου κλειστού Γυμναστηρίου
4.1.4 Εγκατάσταση σκεπάστρου στο κολυμβητήριο
4.2 Ανάπτυξη προγραμμάτων αθλητισμού   4.2.1 Μαζικός Αθλητισμός
4.2.2 Σωματειακός αθλητισμός
4.2.3 Αύξηση αθλητικών προγραμμάτων για κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ΑμΕΑ
4.3 Ενίσχυση Νεολαίας  4.3.1 Συμμετοχή Νέων στο Δήμο
4.3.2 Στήριξη ανέργων Νέων
4.3.3. Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου Νέων
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΤο υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου είναι και ο κυριότερος συνεργάτης μας για την επιτυχή υλοποίηση του προγραμματός μας.

Φιλοσοφία μας είναι η δια βίου εκπαίδευση.Εκκινούμε την προσπάθεια μας μέσω της σαφής καταγραφής των αρμοδιοτήτων, ρόλων και καθηκόντων (ΣΣ 10.3.1), μετρώντας την ικανότητα τους στη συγκεκριμένη θέση αξιολογώντας την πορεία τους (ΣΣ 10.2.1) με στόχο όμως να αναδείξουμε εκπαιδευτικές ανάγκες και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας (ΣΣ 10.1.1).

Φυσικά σε κάθε περίπτωση θα παράσχουμε τα απαραίτητα εργαλεία (μηχανοργάνωση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση) στο προσωπικό για να μπορέσει να αποδόσει καλύτερα και θα αναδείξουμε την όλη αυτή προσπάθεια στους δημότες μας.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
10. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ     10.1 Βελτίωση εκπαίδευσης προσωπικού   10.1.1 Αύξηση αριθμού ωρών εκπαίδευσης κατ’ άτομο
10.1.2 Βελτίωση αποτελεσματικότητας εκπαίδευσης
10.1.3 Ενίσχυση ενδομετακινήσεων προσωπικού
10.2 Βελτίωση συστήματος αξιολογησης 10.2.1 Βελτίωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης του προσωπικού
10.3 Νέο Οργανόγραμμα 10.3.1 Δημιουργία νέου οργανογράμματος που καλύπτει τις αλλαγές στη δομή του Δήμου μας
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣΗ βελτίωση της παραγωγικότητας είναι μια συνεχή διεργασία που οδηγεί στην βελτίωση της ικανοποίησης του πολίτη, στην εξοικονόμηση πόρων και στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης.

Στοχεύουμε στην βελτίωση της οργάνωσης του Δήμου και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων νέων τεχνολογιών. Για να επιτύχουμε τα ανωτέρω έχουμε θέσει ένα σύνολο στρατηγικών στόχων όπως:Στην βέλτιστη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας μέσω της έγκαιρης παράδοσης μελετών και έργων (ΣΣ 9.1.5 και ΣΣ 9.1.4) , μέσω της πλήρης χρήσης οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου (ΣΣ 9.1.7) διευθύνσεων όπως Περιβάλλοντος, Πρασίνου Τεχνικής κ.α..

Μέσω της εφαρμογής δεικτών για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και της εξοικονόμησης πόρων (ΣΣ 9.1.3 και ΣΣ 9.1.5) όπως π.χ. η κατανάλωση καυσίμων (ΣΣ 9.1.8).

Τέλος, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και πιο ειδικά μέσω της εφαρμογής ενιαίας μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου (ΣΣ 9.2.1) και της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
9. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ         9.1 Βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου        9.1.1 Αύξηση αποδοτικότητας
9.1.2 Εγκαιρη κατάθεση προυπολογισμού
9.1.3 Αποδοτική υλοποίηση Τεχνικού Προγράμματος
9.1.4 Βελτίωση τήρησης χρονοδιαγράμματος τεχνικών έργων
9.1.5 Εγκαιρη παράδοση μελετών
9.1.6 Ακριβής τήρηση προυπολογισμού
9.1.7 Μείωση οχημάτων – Μηχ/των σε ακινησία
9.1.8 Βέλτιστη διαχείριση κατανάλωσης καυσίμων
9.2 Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών 9.2.1 Μηχανοργάνωση υπηρεσιών Δήμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣΣε συνέχεια της προσπάθειας για βελτίωση της αποδοτικότητας του προσωπικού δημιουργούμε ένα σύνολο δράσεων και στόχων με απότερο σκοπό την δημιουργία θετικού κλίματος εντός του Οργανισμού του Δήμου.Για να το επιτύχουμε καθιερώνουμε σύστημα αξιών (ΣΣ 11.4.1), δημιουργούμε ομάδες εργασίας (Μ 11.1) με στόχο την έγκαιρη υλοποίηση των έργων που έχουμε αναλάβει με ταυτόχρονη υπερκάλυψη της αρχικής στοχοθεσίας, εκχωρούμε αρμοδιότητες σε προσωπικό που έχει την θέληση, την ικανότητα και τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Αναδεικνύουμε το ρόλο του δημότη και τον τοποθετούμε στο κέντρο της πολιτικής μας.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
11. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ       11.1 Καθιέρωση εργασίας ομάδας 11.1.1 Αύξηση έργων που κάλυψαν τους στόχους τους με επιτυχία
11.2 Επέκταση εκχώρησης αρμοδιοτήτων  
11.3 Βελτίωση διαχείρισης χρόνου 11.3.1 Αύξηση εγκαίρως διεκπεραιωθησών ενεργειών
11.4 Καθιέρωση συστήματος αξιών 11.4.1 Διάχυση συστήματος αξιών
11.5 Βελτίωση διαχείρισης αλλαγών  
11.6 Βελτίωση εστίασης στον πολίτη 11.6.1 Αύξηση βαθμού ικανοποίησης πολιτών
11.7 Βελτίωση Διαχείρισης έργων 11.7.1 Αύξηση έργων που υλοποιήθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την έως τώρα παρουσίαση του προγράμματος μας η συμμετοχή αλλά και η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων αποτελεί βασική αρχή μας αλλά και βασική αρχή για ένα σύγχρονο Δήμο.Άλλωστε και για την συγκρότηση του προγράμματος μας έχουμε διενεργήσει διαβούλευση με το σύνολο των συλλόγων της περιοχής μας.Στοχεύουμε στην εφαρμογή της κοινωνικής διαβούλευσης ανά τομέα δράσης (π.χ. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α.), θεσπίζουμε τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και δράσεις του Δήμου (ΣΣ 6.1.2) διευκολύνουμε τη συμμετοχή αυτή μέσω τοποθέτησης σημείων πληροφόρησης ανά γειτονιά στο Δήμο (ΣΣ 6.1.6), οργανώνουμε τη συμμετοχή των νέων στα κοινά (ΣΣ 4.3.2) .

Υποστηρίζουμε την επίτευξη των ανωτέρω στόχων μεσω θέσπισης υποχρέωσης μας για (ΣΣ 6.1.5 ) ετήσια ανακοίνωση απολογισμού Δήμου σε σχέση με το Πρόγραμμα, ενώ κάθε δημοτικός Οργανισμός θα ανακοινώνει τις ετήσιες δράσεις του μετά από διαβούλευση, με στόχο να ενημερώσει τους Συλλόγους αλλά και να τους κινητοποιήσει ούτως ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη συμμετοχή τους.

Η επιτυχία του προγράμματός μας στηρίζεται ουσιαστικά στην εσωτερική μας λειτουργία, στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, στη δημιουργία θετικού κλίματος μέσω της βελτίωσης της απόδοσης του προσωπικού αλλά και της μεγιστοποίησης της ικανοποίησης του πολίτη.

 

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
6. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ      6.1 Οργανωτική υποστήριξη για διαφάνεια και συμμετοχικές διαδικασίες      6.1.1 Εφαρμογή οργανωτικών μοντέλων που εξασφαλίζουν διαφάνεια των διαδικασιών
6.1.2 Συμμετοχή πολιτών και στελεχών στις αποφάσεις και δράσεις του Δήμου
6.1.3 Πιστοποίηση διαδικασιών με ISO 9001
6.1.4 Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
6.1.5 Ετήσια ανακοίνωση απολογισμού Δήμου σε σχέση με το Πρόγραμμα
 6.1.6 Δημιουργία σημείων πρόσβασης / πληροφόρησης / ενημέρωσης (infokiosk)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΗ κοινοποίηση της πληροφορίας και η διάχυση της αποκτηθείσας πληροφόρησης και τεχνογνωσίας εγγυάται ένα οργανωτικό μοντέλο που οδηγεί στην επιτυχία.Με άλλα λόγια η σημερινή σαθρή οργάνωση του Δήμου μας δυσκολεύει την επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων και των διευθύνσεων του Δήμου με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη υλοποίηση του έργου ή και ενός απλού αιτήματος που έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε.

Αποτέλεσμα ο δημότης μας να θεωρεί το δήμο γραφειοκρατικό τέρας και αντίπαλο στην καθημερινότητα του. Η αντίληψη αυτή μπορεί να αλλάξει με τη δημιοργία υποδομών διαχείρισης της πληροφορίας (όπως πχ το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο), την βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας των τμημάτων (ΣΣ 12.2.2) την εφαρμογή δείκτη με στόχο την (ΣΣ 12.1.1) Αύξηση των εγκαίρως διεκπεραιωθέντων εγγράφων, την μηχανοργάνωση και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
12. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΓΝΩΣΗΣ   12.1 Βελτίωση Διαχείρισης εγγράφων 12.1.1 Αύξηση εγκαίρως διεκπεραιωθεισών εγγράφων
12.2 Βελτίωση υποδομής διαχείρισης πληροφοριών  12.2.1 Υλοποίηση έργων και υποδομών διαχείρισης πληροφορίας
 12.2.2 Βελτίωση εσωτερικής επικοινωνίας τμημάτων
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝΟυσιαστικά πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμα μας. 

Το πλάνο μας είναι με στρατηγικό χαρακτήρα αφού προσβλέπει στην μείωση των Γενικών Εξόδων (Μ 8.1), στην Αύξηση των εισερχόμενων πόρων (Μ 8.2.) και στη συγχρηματοδότηση δράσεων μέσω Ευρωπαϊκών πόρων (Μ 8.4).

Με απλά λόγια στοχεύουμε στο να μεγαλώσουμε την “πίτα” και όχι να διαχειριστούμε μια μικρή “πίτα” που δεν φθάνει για να αναλάβουμε τον ρόλο που μας αρμόζει.

Για τον λόγο αυτό η παράταξη μας προβλέπει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε.Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:

Στη μείωση εξόδων για ενοίκια των δημοτικών υπηρεσιών (ΣΣ 8.1.2) μέσω της εξεύρεσης και ίσως της αγοράς/ ανέγερσης νέου ιδιόκτητου χώρου που θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών.

Παράλληλα, εφαρμόζουμε δείκτη για να μειώσουμε την απόκλιση του προϋπολογισμού στα εξοδα (ΣΣ 8.1.1) , ουσιαστικά να μην “ξεφεύγουμε” από τον προυπολογισμό εξόδων.

Στην βελτίωση των εσόδων μέσω της αύξησης των εσόδων από διαφήμιση (ΣΣ 8.2.3), από την αύξηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ΣΣ 8.2.1) με την έγκαιρη είσπραξη των οφειλομένων (ΣΣ 8.2.4 και ΣΣ 8.2.5) και τέλος μέσω της χρηματοδότησης δράσεων του προγράμματος μας (πολιτισμού, αθλητισμού κοινωνικής μέριμνας και πολιτικής προστασίας) από επιχειρήσεις στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης (ΣΣ 8.2.6).

Ταυτόχρονα, εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την εξεύρεση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και απευθείας κοινοτικών χρηματοδοτήσεων διαφόρων δράσεων του προγράμματός μας (ΣΣ 8.4.1 και ΣΣ 8.4.2).

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
8. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΡΩΝ           8.1 Μείωση γενικών εξόδων  8.1.1 Μείωση απόκλισης προυπολογισμού στα έξοδα
8.1.2 Μείωση εξόδων ενοικίων Δημοτικών κτηρίων
8.2 Αύξηση εισερχομένων πόρων      8.2.1 Αύξηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη
8.2.2 Μείωση απόκλισης κόστους έργων μεταξύ προυπλολογισμού και απολογισμού
8.2.3 Αύξηση εσόδων από διαφήμιση
8.2.4 Αύξηση εισπράξεων από οφειλόμενα
8.2.5 Μείωση χρόνου απόκλισης από την καθορισμένη ημερομηνία είσπραξης
8.2.6 Συνεργασία με επιχειρήσεις για αξιοποίηση της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης
8.3 Αξιοποίηση ΣΔΙΤ 8.3.1 Αύξηση προυπολογισμού έργων που υλοποιούνται με ΣΔΙΤ
8.4 Αξιοποίηση Ευρωπαικών προγραμμάτων  8.4.1 Αύξηση έργων που υλοποιούνται μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων
8.4.2 Συνεργασία με φορείς για μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα ευρωπαικών προγραμμάτων
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΗΗ κάθε δημοτική αρχή κρίνεται από τον βαθμό που ικανοποιεί τον δημότη της. Εμείς θεσπίζουμε συγκεκριμένη στοχοθεσία και δράσεις για να μεγιστοποιήσουμε την ικανοποίηση του. Πιο συγκεκριμένα στοχεύοντας :

Στην μείωση του χρόνου αναμονής πολίτη ανά υπηρεσία (ΣΣ 7.1.1), Μείωση χρόνου εξυπηρέτησης πολίτη ανά υπηρεσία (ΣΣ 7.1.2), Μείωση χρόνου ικανοποίησης αιτημάτων δημοτών (ΣΣ 7.1.3). Στη βέλτιστη επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων του Δήμου (ΣΣ 12.2.2.)Επιτυγχάνουμε τα ανωτέρω μέσω καταγραφής συγκεκριμένων διεργασιών και διδικασιών. Πιστοποίηση των υπηρεσιών με ISO 9001 (ΣΣ 6.1.3), με την καλύτερη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών (ΣΣ 9.2.1) και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ΣΣ 6.1.4).

Ουσιαστικά , μετατρέπουμε το Δήμο μας σε Δήμο με πρώτυπη οργάνωση.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
7. Βελτίωση Ικανοποίησης του Δημότη     7.1 Βελτίωση του χρόνου εξυπηρέτησης   7.1.1 Μείωση χρόνου αναμονής πολίτη ανά υπηρεσία
7.1.2 Μείωση χρόνου εξυπηρέτησης πολίτη ανά υπηρεσία
7.1.3 Μείωση χρόνου ικανοποίησης αιτημάτων δημοτών
7.2 Παροχή υπηρεσιών νέων τεχνολογιών  
7.3 Βελτίωση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών 7.3.1 Αύξηση βαθμού ικανοποίησης δημοτών για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών
Ο ρόλος μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής είναι να στέκεται αρωγός στον δημότη, να διαβλέπει τις δυσκολίες του και στο μέτρο του δυνατού να προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα του. Για τον λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:HLEKTROFVTISMOSΣτη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας  (Μ 1.2) μέσω ενός πλέγματος δράσεων όπως η Βελτίωση του Ηλεκτροφωτισμού (ΣΣ 1.2.4) ,η Εφαρμογή σχεδίου πολιτικής προστασίας (ΣΣ 1.2.3) για να αντισταθούμε σε ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και σε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως (π.χ. Σεισμός) ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουμε τυχόν παραβατική συμπεριφορά (ΣΣ 1.2.1) (όπως η παράνομη στάθμευση ΣΣ 1.4.1).Επιπρόσθετα στοχεύουμε στην απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στην οικογένεια μετατρέποντας την πόλη μας σε “φιλική πόλη” μέσω της ανάπλασης των παιδικών χαρών (ΣΣ 1.3.2) και την πιστοποίηση της ασφάλειας τους,μέσω της συντήρησης του πρασίνου (ΣΣ 1.3.3),της βελτίωσης των κοινόχρηστων χώρων (ΣΣ 1.3.1)αλλά και την ανάπλαση και διαπλάτυνση  των πεζοδρομίων μειώνωντας τα φυσικά και μη εμπόδια paidikixara1δημιουργώντας νέο δίκτυο πεζοδρόμων.

Βελτιώνουμε την κυκλοφορία στην πόλη μέσω νέας κυκλοφοριακής μελέτης (ΣΣ 1.4.4),μέσω δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης (ΣΣ 1.4.3) αλλά και τη διάνοιξη δρόμων όπου θεωρείται απαραίτητο. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ αναθεωρούμε τα δρομολόγια της συγκοινωνίας με στόχο την μέγιστη εξυπηρέτηση του κοινού, σε συνεργασία με όμορους δήμους δημιουργούμε διαδημοτικές ροές συγκοινωνίας προς και από σταθμούς μετρό, ηλεκτρικού και προαστιακού σιδηρόδρομου αλλά καλύπτουμε και τις τοπικές ανάγκες των γειτονιών μας μέσω της πλήρους ανάπτυξης δημοτικής συγκοινωνίας (ΣΣ 1.4.)προς αθλητικές εγκαταστάσεις, την λαϊκή αγορά και τα σημεία συνάθροισης κοινού (βιομηχανική περιοχή)

Ταυτόχρονα δημιουργούμε νέα στεγασμένη λαϊκή αγορά (ΣΣ 1.6.1) με ευρωπαϊκές συνθήκες όσον αφορά τη διαχείριση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων (ΣΣ 1.6.2) με γειτονικό χώρο στάθμευσης (ΣΣ 1.4.3).

 

ΑΞΟΝΑΣ     ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ  1.1 Βελτίωση οδών και πεζοδρομίων 1.1.1 Μείωση χρόνου αποκατάστασης αιτημάτων / προβλημάτων σχετικών με τους δρόμους
1.1.2 Ανακατασκευή πεζοδρομίων, τοπικές διαπλατύνσεις και αφαίρεση των εμποδίων
1.1.3 Δημιουργία νέων πεζοδρόμων
 1.2 Βελτίωση ασφάλειας Δήμου
 1.2.1 Μείωση παραβατικής συμπεριφοράς
 1.2.2 Μείωση Ατυχημάτων λόγω κακοτεχνιών και παραλείψεων μέτρων ασφαλείας
1.2.3 Εφαρμογή Σχεδίου πολιτικής προστασίας
1.2.4 Βελτίωση Ηλεκτροφωτισμού
1.3 Ανάπλαση παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων     1.3.1 Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων
 1.3.2 Ανάπλαση παιδικών χαρών και πιστοποίησή τους
 1.3.3 Συντήρηση πρασίνου
 1.4 Bελτίωση κυκλοφορίας & στάθμευσης  1.4.1 Μείωση αριθμού παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων
1.4.2 Βελτίωση Κυκλοφορίας
1.4.3 Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης
1.4.4 Νέα κυκλοφοριακή μελέτη
1.4.5 Ανάπτυξη Δημοτικής Συγκοινωνίας
1.5 Βελτίωση Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού 1.5.1 Αναθεώρηση Πολεοδομικού Σχεδίου
1.5.2 Χωροθέτηση δραστηριοτήτων
1.5.3 Ενιαία αισθητική και σχεδιασμός ιστορικού κέντρου
1.6 Βελτίωση υποδομών λαικής αγοράς 1.6.1 Δημιουργία χώρου στεγασμένης λαικής αγοράς
1.6.2 Βελτίωση υγιεινής και ασφάλειας στη λαική αγορά.

Προώθηση Κοινωνικής Μέριμνας & Δημόσιας Υγείας

ΑΜΕΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας είναι σπουδαίας προτεραιότητας για εμάς. Η βελτίωση όμως της καθημερινότητας των ΑμΕΑ αποτελεί ύψιστης σημασίας καθήκον. Για τον λόγο αυτό η παράταξη μας προβλέπει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:

Αρχικά στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της διέλευσης και της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ μέσω της ασφαλής κίνησης στα πεζοδρόμια (ΣΣ. 5.3.1.), και της προσβασιμότητας μέσω της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών (ΣΣ. 5.1.1 και 5.2.1) , Μειώνουμε την ανάγκη για φυσική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών (ΣΣ 9.2.1.) και της εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ΣΣ 6.1.4.) και τέλοςiatreio

Βελτιώνουμε την καθημερινότητας τους και τους επανεντάσσουμε στο σύνολο των δραστηριοτήτων μέσω δράσεων στήριξης ψυχολογικής και μη (ΣΣ 5.3.2, ΣΣ 5.3.3) και της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες αθλητικές, πολιτιστικές κ.λ. (ΣΣ 4.2.3).

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Ο θεσμός των δημοτικών Ιατρείων στην πόλη μας είναι ένας πολύπαθος θεσμός ο οποίος χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια και μη σύννομη λειτουργία, ο οποίος όμως έχει κοινωνική προσφορά και πολλές φορές αποτελεσματικότητα. Στοχεύουμε μέσα από ένα σύνολο δράσεων :

Στη δημιουργία εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας (ΣΣ 5.5.4) στην οργάνωση και θέσπιση ρόλων, καθηκόντων και αρμοδιοτήτων (ΣΣ 5.5.3), πιστοποιούμε τις διαδικασίες με ISO 9001 (ΣΣ 6.1.3), εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (ΣΣ 6.1.4), μηχανογραφούμε τις δομές (9.2.1. Μηχανοργάνωση υπηρεσιών Δήμου) για να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία των ιατρείων.

Ταυτόχρονα νομιμοποιούμε πιστοποιώντας τη λειτουργία του δημοτικού ασθενοφόρου και το θέτουμε στη διάθεση του κοινού.

Τέλος δίνουμε χαρακτήρα στα δημοτικά ιατρεία μέσω της (ΣΣ 5.5.2) παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες και προγραμμάτων (ΣΣ 5.5.1) προστασίας της Δημόσιας Υγείας από επιβαρύνσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

laiki agora2ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ο ρόλος του Δήμου στη δημιουργία και την βελτίωση των κοινωνικών υποδομών είναι ο πλέον ουσιαστικός. Για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ενισχύση και βελτίωση των κοινωνικών υποδομών (με την αξιοποίηση διαφόρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (όπως του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής) (ΣΣ 8.4.1) και πιο συγκεκριμένα των υποδομών κοινωνικής μέριμνας τρίτης ηλικίας (ΣΣ 5.1.1) Αναβάθμιση των κτιρίων των ΚΑΠΗ, την επέκταση και αναβάθμιση των κτιρίων των βρεφονηπιακών σταθμών (ΣΣ 5.2.1 ) και τέλος τη (Μ 5.8) Βελτίωση Λειτουργίας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο . Παράλληλα, δημιουργούμε Κυνοκομείο (ΣΣ 5.6.1) λύνωντας το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

 

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟ
5. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ                   5.1 Ανάπτυξη ΚΑΠΗ   5.1.1 Αναβάθμιση των κτηρίων των ΚΑΠΗ
5.1.2 Βελτίωση Υπηρεσιών ΚΑΠΗ
5.1.3 Βελτίωση Οργάνωσης ΚΑΠΗ
5.2 Ανάπτυξη Βρεφονηπιακών Σταθμών  5.2.1 Επέκταση και αναβάθμιση των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών
5.2.2 Βελτίωση Υπηρεσιών και Οργάνωσης βρεφονηπιακών σταθμών
5.3 Στήριξη ΑμΕΑ και ευπαθών ομάδων   5.3.1 Ασφαλής κίνηση ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια
5.3.2 Στήριξη στην καθημερινότητα
5.3.3 Οικονομική ενίσχυση αδυνάτων ατόμων και ΑμΕΑ
5.4 Δημιουργία Μονάδας Φροντίδας ηλικιωμένων  
5.5 Βελτίωση λειτουργίας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης  5.5.1 Κοινωνικό Παντοπωλείο
5.5.2 Κοινωνικό Φαρμακείο
5.5 Διαφύλαξη και βελτίωση της δημόσιας Υγείας      5.5.1 Προστασία της Δημόσιας Υγείας από επιβαρύνσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος
5.5.2 Παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στους Δημότες
5.5.3 Οργάνωση και αρμοδιότητες Δημοτικών Ιατρείων
5.5.4 Κανονισμός λειτουργίας Υπηρεσιών Υγείας
5.5.5 Δημιουργία προγράμματος εθελοντής Ιατρός
5.6 Πρόγραμμα αδέσποτων ζώων 5.6.1 Δημιουργία κυνοκομείου
5.7 Βελτίωση εγκαταστάσεων Δημοτικού νεκροταφείου 5.7.1 Εξεύρεση νέου χώρου και μετεγκατάσταση
5.8 Βελτίωση Λειτουργίας Κοινωνικών δομών αλληλεγγύης 5.8.1 Κοινωνικό Παντοπωλείο
5.8.2 Κοινωνικό Φαρμακείο
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΟ πολιτισμός είναι για εμάς τρόπος ζωής. Η κουλτούρα μας και διάθεση για προσφορά διαχέονται στο σύνολο του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό η παράταξη μας προβλέπει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:

Στη δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού (ΣΣ 3.6.1.) ο οποίος θα αναλάβει το σύνολο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου. Θα δημιουργήσει το πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων το οποίο θα ανακοινώνεται ετήσια (ΣΣ 6.1.1 ) με χρονολόγιο δράσεων και οικονομικών μεγεθών και θα προσκαλεί τις πολιτιστικές οργανώσεις, συλλόγους και λοιπές κινήσεις πολιτων να υποβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό μας και να συνδιάσουμε έτσι το αποτέλεσμα.
Επιπρόσθετα, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια για τον πολιτισμό μέσω της συνεργασίας του νέου Οργανισμού και των επιχειρήσεων του Δήμου μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους συνδιάζοντας έτσι καλύτερο αποτέλεσμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων (ΣΣ 3.6.2) και ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς των επιχειρήσεων και ταυτόχρονη προβολή τους.
Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Μ 3.5.) και την εντάσσουμε στο νέο οργανισμόsxoliko ktirio1 βελτιώνοντας τις υποδομές της (ΣΣ 3.5.1), ψηφιοποιώντας το αρχείο της (ΣΣ 3.5.2) και συνδέοντας τη με τα σχολεία του Δήμου μας.
Αναφέροντας σχολεία θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στοχεύουμε στη δημιουργία νέων σχολικών εγκαταστάσεων (ΣΣ 3.2.2) αλλά και στη Βελτίωση συντήρησης και λειτουργίας των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων (ΣΣ 3.2.1)
Τέλος, προβλέπουμε σύνολο δράσεων για τη νεολαία μας μέσω της στήριξης των ανέργων νέων (ΣΣ 4.3.3.) δημιουργώντας δίκτυο συνεργασίας του Δήμου με τοπικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας των ελεύθερο χρόνο τους (ΣΣ 4.3.3) και τη διάθεσή τους για συμμετοχή μέσω εθελοντικών δράσεων (ΣΣ 4.3.1)  

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
 

3.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ             

 

3.1 Βελτίωση ποιότητας στην εκπαίδευση 3.1.1 Ποιοτική αναβάθμιση και επιβράβευση κατά τη διαδικασία της μάθησης
3.2 Αναβάθμιση και δημιουργία νέων σχολικών χώρων  3.2.1 Βελτίωση συντήρησης και λειτουργίας σχολικών μονάδων
3.2.2 Νέες σχολικές εγκαταστάσεις
3.3 Υποστήριξη μαθητών και γονέων      3.3.1 Ψυχολογική υποστήριξη
3.3.2 Επαγγελματικός προσανατολισμός
3.3.3 Τηλε-εκπαίδευση
3.3.4 Δια βίου εκπαίδευση
3.3.6 Πρόγραμμα ενισχυτικής Διδασκαλίας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
3.4 Καινοτόμο κέντρο ψηφιακής εκπαίδευσης και πολιτισμού  
3.5 Αναβάθμιση Δημοτικής Βιβλιοθήκης  3.5.1 Βελτίωση υποδομών
3.5.2 Ψηφιοποίηση αρχείου
3.5.3 Σύνδεση με σχολεία
3.6 Βελτίωση Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων  3.6.1 Πολιτιστικός Οργανισμός
3.6.2 Βελτίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1Η άναρχη δόμηση συνεπικουρούμενη από τη σημερινή οικονομική κρίση, οδήγησαν σε περιβαλλοντική υποβάθμιση το Δήμο μας. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος είναι πάντοτε επίκαιρη και απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό για την μείωση των επιπτώσεων αυτής στους δημότες. Για τον λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ένα σύνολο δράσεων και στόχων που θα πρέπει να υλοποιήσουμε και να επιτυχουμε. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε:Στη (Μ 1.5.) Βελτίωση του Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού μέσω της (ΣΣ 1.5.1) αναθεώρησης του ΓΠΣ και της χωροθέτησης των δραστηριοτήτων (ΣΣ 1.5.2) ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες σε κάδους (ΣΣ 2.2.1) και απορριματοφόρα και τις ώρες συλλογής απορριμμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής (ΣΣ 2.2.4). Ταυτόχρονα, μέσω συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών προσπαθούμε να μειώσουμε τον όγκο των απορριμάτων (ΣΣ 2.1.3) και να υλοποιησουμε δράσεις ανακύκλωσης όπως π.χ. η κομποστοποίηση. kadoi-vithyzomenoi-570

Παράλληλα, προσπαθούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων (ΣΣ 2.3.2), της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας (π.χ. χρήση φυσικού φωτισμού όπου είναι εφικτό ) και την αξιοποίηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την βελτίωση των υποδομών και την εφαρμογήσυγκεκριμένων δράσεων (ΣΣ 2.3.4).

Τέλος, στοχεύουμε στην αύξηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων (Μ 2.4) μέσω  της αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων, της δέσμευσης ελεύθερων χώρων και την απόδοση τους στο κοινό (ΣΣ 2.4.1), την βελτίωση της αναλογίας πρασίνου / τ.μ. (ΣΣ 2.4.4)και τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων (ΣΣ 1.1.3). Σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, τη Νέα ΟΔΟ και την Αττική ΟΔΟ θα υλοποιήσουμε δράσεις για την μείωση της ηχορύπανσης, ένα πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας μιας και έχουμε μεγάλους οδικούς άξονες.

ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΤΡΟ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 
 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ                  2.1 Επέκταση προγραμμάτων ανακύκλωσης    2.1.1 Αύξηση όγκου ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε σχέση με τα οικιακά
 2.1.2 Αύξηση κάδων ανακύκλωσης
 2.1.3 Νέα προγράμματα ανακύκλωσης για χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί
 2.2 Βελτίωση καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων        2.2.1 Βελτίωση τοποθέτησης κάδων απορριμάτων
 2.2.2 Βελτίωση υποδομών καθαριότητας και καθαρισμού
 2.2.3 Βελτίωση χρόνου αποκατάστασης αιτημάτων σχετικών με προβλήματα καθαριότητας
 2.2.4 Βελτίωση δρομολογίων απποριμματοφόρων
 2.2.5 Βελτίωση της μηχανογράφησης της     Δ/νσης Περιβάλλοντος
 2.2.6 Προγραμματισμός καθαρισμού ανά γειτονιά
 2.2.7 Βελτίωση συντήρησης δικτύου ομβρίων και αντιπλημμυρικών έργων
 2.3 Εξοικονόμηση Ενέργειας     2.3.1 Μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
 2.3.2 Βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας κτηρίων
 2.3.3.Πιστοποίηση κτηρίων με ISO 50000
 2.3.4 Αξιοποίηση προγραμμάτων ΥΠΕΚΑ για εξοικονόμηση
 2.4 Αύξηση πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων    2.4.1 Δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων
 2.4.2 Βελτίωση καλαισθησίας της πόλης
 2.4.3 Μείωση ηχορύπανσης
2.4.4 Βελτίωση της αναλογίας πρασίνου / τ.μ
Πάνω