Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης βρέθηκε ο Στράτος Σαραούδας

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Τα Νέα μας

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης βρέθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Σαραούδας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί και τις επαφές με τους φορείς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» αρχικά είχε αναλυτική συνομιλία, σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, με τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ εν συνεχεία περιηγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου διαπίστωσε ουκ ολίγες κακοτεχνίες και παραλήψεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάποια από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παραμένουν ημιτελή, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην ταράτσα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα στάδια μόνωσης, με την κατάσταση να κρίνεται οριακή, καθώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα πάει χαμένη όλη η προεργασία, με την οικονομική επιβάρυνση να είναι τεράστια.

Την ίδια ώρα άλλα έργα, τα οποία μάλιστα υλοποιήθηκαν κυρίως χάρη στις επίμονες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δεν τηρούν τις προδιαγραφές, εξαιτίας της έλλειψης τόσο τεχνικής έκθεσης, όσο κι επίβλεψης από τους αρμόδιους για την κατασκευή τους.

Μεταξύ άλλων:
– οι επιφάνειες του προαύλιου χώρου δεν συμβαδίζουν με τις ισχύουσες πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ το δάπεδο στο γήπεδο με τις παιδικές μπασκέτες είναι επικίνδυνο λόγω ολισθηρότητας, ενώ σύντομα αν δεν συντηρηθεί θα αρχίσει να φθείρεται.
– οι τουαλέτες κατασκευάζονται χωρίς να γίνει καμία μελέτη, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγονται τα κατασκευαστικά λάθη, όπως τα επικίνδυνα σκαλοπάτια.
– τα περιμετρικά σιδερένια κιγκλιδώματα δεν είναι καλά συντηρημένα, με αποτέλεσμα να έχουν σκουριάσει και να απαιτείται η αντικατάστασή τους.
– οι αλουμινοκατασκευές αν και αλλάχθηκαν πρόσφατα, δεν αντικαταστάθηκαν με ενεργειακά συστήματα.
– το σχετικά νέο γραφείο του Διευθυντή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω υγρασίας.

Την ίδια ώρα, άμεσες θα πρέπει να είναι οι διαδικασίες επισκευής του δαπέδου σε όλο τον προαύλιο χώρο, ο οποίος είναι γεμάτος λακούβες, με αποτέλεσμα μετά από κάθε βροχόπτωση να μένουν στάσιμα νερά και λάσπες στο δάπεδο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επικτακτική είναι η επισκευή και του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ιδιαιτέρως υψηλός, ενώ η περίφραξη λόγω κακής συντήρησης έχει καταστραφεί.
Αξιοσημείωτο είναι πως αν κι αμφότερα είναι αιτήματα πολλών ετών, τα έργα αποκατάστασης δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, καθώς μόλις πρόσφατα εγκρίθηκαν οι αναθέσεις, στο πλαίσιο της γενικότερης προεκλογικής διάθεσης για παρουσίαση έργου που επιδεικνύει η απερχόμενη Διοίκηση.

Ο κ. Σαραούδας εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσουν άμεσα οι διεργασίες, σημειώνοντας πως «η επαρκής χρηματοδότηση έργων επισκευής/συντήρησης εξίσου, στο σύνολο των σχολικών μονάδων της πόλης, είναι για εμάς καθήκον». Ωστόσο έσπευσε να επιστήσει την προσοχή ενάντια στην δημοτική προχειρότητα, καθώς «δεν υπάρχει καμία εμπεριστατομένη μελέτη».

Τέλος, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ έξω από το σχολείο, το οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αφαιθεί ολοκληρωτικά στην τύχη του. Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι να απαιτείται η ολοκληρωτική αντικατάσταση της εξωτερικής περίφραξης και του δαπέδου και η επισκευή του κτιρίου που βρίσκεται εντός του οικοπέδου.