Συνάντηση με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Σαραούδας.

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Τα Νέα μας

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» είχε αναλυτική συνομιλία, σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, με τον Διευθυντή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Το βασικό, πάγιο αίτημα, παραμένει όλα αυτά τα χρόνια η συστέγαση του σχολείου με το Δημόσιο ΙΕΚ, μία συμβίωση που δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας και καθαριότητας, ιδιαιτέρως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η σχολική μονάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κλειστό γυμναστήριο εκτός ωραρίου για τυχόν λειτουργικές ανάγκες, πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που στις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εμφανής η παντελής έλλειψη συντήρησης, με αποτέλεσμα οι ζημιές να διογκώνονται με τη πάροδο του χρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική Αρχή έχει αδιαφορήσει πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, καθώς όλα τα προβλήματα είχαν καταγραφεί από την προηγούμενη τετραετία, γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει αυξήσει σήμερα σε μεγάλο βαθμό το κόστος αποκατάστασης των ζημιών.

Άλλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι η αποκατάσταση του γηπέδου μπάσκετ στον προαύλιο χώρο (χαλασμένες μπασκέτες, λακκούβες στο δάπεδο), το βάψιμο της εξωτερικής όψης της σχολικής μονάδας, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, η αποψίλωση και ο καθαρισμός των αγωγών ομβρίων υδάτων, η κάλυψη όλων των φωτιστικών σωμάτων, η αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών ζημιών (υπάρχει διακόπτης σε κοινή θέα κολλημένος με σελοτέιπ), η ολοκλήρωση της μόνωσης ώστε να μην υπάρχουν πλέον προβλήματα εσωτερικής υγρασίας κ.α.